Wanneer past een helm in een buddy?

De meeste scooterrijders kennen het probleem wel. Je stapt van je scooter/motorscooter af, zet hem op slot en daar sta je dan met je helm in je hand. Dit kan erg vervelend zijn bij bepaalde gelegenheden waar je de helm niet even kwijt kunt, en je dus gedwongen wordt om de helm de hele tijd bij je te moeten houden.

Nou is het niet zo dat er een helm is die in elke buddy past. Het verschilt namelijk per buddyseat en per helm. Een kleine buddy betekent niet per se dat er geen helm in past. En een grote helm kan misschien wel in de ene buddy, maar niet de ander. Om deze reden adviseren wij om eerst te kijken of een helm in je buddy past voordat je hem koopt. Let op: Een helm past niet in je buddy als je de helm met kracht erin moet drukken, of als het zadel niet dicht gaat!

Als de klep van je buddy niet dicht gaat met de helm erin moet je er niet extra druk op zetten, dit kan ervoor zorgen dat de binnenschaal van de helm wordt ingedeukt. Ook kan het de buitenschaal beschadigen waardoor de helm als resultaat niet meer de juiste veiligheid biedt. In het geval van een ongeluk deukt de binnenschaal in zodat de helm de klap opvangt en niet je hoofd, dit functioneert eigenlijk als een soort kreukelzone.

Past je helm niet in je buddy?

Als je helm niet in je buddy past is er een oplossing, de topkoffer. Deze koffer monteer je achter het zadel met een rekje. Het is niet de meest aantrekkelijke methode, maar het werkt wel. Deze koffer heeft meestal meer opslagruimte dan een buddy, bijna elke helm past hierin. Vaak kun je een topkoffer ook op slot doen, dit is ook een zeer gunstige oplossing tegen diefstal.

Pasvorm van het hoofd belangrijker dan de pasvorm van de buddy!

Bij het kopen van een helm, moet het hebben van de juiste pasvorm voorop staan. Het is gunstig als een helm in je buddy past, maar het moet niet ten koste gaan van je veiligheid en de pasvorm van de helm. Je moet geen maat S helm kopen als je maat L hebt. Dit kan ervoor zorgen dat je knelpunten kunt krijgen op bepaalde plekken binnen de helm, ook kan het je gezichtsveld belemmeren doordat de helm simpelweg te klein is. Dit kan erg vervelend zijn tijdens het rijden.

Hetzelfde geldt voor een te grote helm. Een te grote helm kan erg gevaarlijk zijn bij een ongeluk of aanrijding, omdat je hoofd speling heeft in de helm kan de klap harder aankomen. Ook dit kan gaan irriteren naarmate je langer rijdt.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2023 Voordeelhelmen