Helm opbergen in buddy van je scooter

Een buddy van je scooter is ideaal voor het opbergen van je helm. Het verschilt per buddyseat en helm of dit past. Een kleine buddy betekent niet per se dat er geen helm in past. En een grote helm kan misschien wel in de ene buddy, maar niet de ander. Waar je op moet letten vertellen wij je graag.

Waarom een buddy handig is

De meeste scooterrijders kennen het probleem wel. Je stapt van je scooter of motorscooter af, zet hem op slot en daar sta je dan met je helm in je hand. Dit kan erg vervelend zijn bij bepaalde gelegenheden waar je de helm niet even kwijt kunt, en je dus gedwongen wordt om de helm de hele tijd bij je te moeten houden. Wij adviseren dan ook om eerst te kijken of een helm in je buddy past voordat je hem koopt.

Past je helm niet in je buddy?

Een helm past niet in je buddy als je de helm met kracht erin moet drukken, of als het zadel niet dicht gaat. Als de klep van je buddy niet dicht gaat met de helm erin moet je er nooit extra druk op zetten. Dit kan ervoor zorgen dat de binnenschaal van de helm wordt ingedeukt en de buitenschaal beschadigt. Daardoor biedt de helm niet meer de juiste veiligheid. In het geval van een ongeluk deukt de binnenschaal in, zodat de helm de klap opvangt en niet je hoofd. Dit functioneert eigenlijk als een soort kreukelzone.

Als je helm niet in je buddy past is er een oplossing, de topkoffer. Deze koffer monteer je achter het zadel met een rekje. Het is niet de meest aantrekkelijke methode, maar het werkt wel. Deze koffer heeft meestal meer opslagruimte dan een buddy, bijna elke helm past hierin. Vaak kun je een topkoffer ook op slot doen, dit is ook een zeer gunstige oplossing tegen diefstal.

Pasvorm van het hoofd belangrijker

Bij het kopen van een helm, moet het hebben van de juiste pasvorm voorop staan. Het is gunstig als een helm in je buddy past, maar het moet niet ten koste gaan van je veiligheid en de pasvorm van de helm. Je moet geen maat S helm kopen als je maat L hebt. Dit kan ervoor zorgen dat je knelpunten kunt krijgen op bepaalde plekken binnen de helm. Ook kan het je gezichtsveld belemmeren doordat de helm simpelweg te klein is. Een te grote helm kan daarentegen erg gevaarlijk zijn bij een ongeluk of aanrijding, omdat je hoofd speling heeft in de helm kan de klap harder aankomen. Ook dit kan gaan irriteren naarmate je langer rijdt.

De juiste pasvorm vinden

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2023 Voordeelhelmen