X-Lite X-803 RS ULTRA CARBON Iridium Red Edition 063

Normale prijs € 650,00 Vanaf € 520,00
Levering: Selecteer een maat om de levertijd te zien
SKU
22XLI0019
Wil je een artikel liever eerst bekijken?

Geen probleem!

 1. Stap 1.Plaats het artikel in je winkelwagen.
 2. Stap 2.Geef in de checkout aan in welke winkel je graag langs wilt komen.
 3. Stap 3.Je krijgt van ons een e-mail op het moment dat je artikel klaar ligt.

Je hebt geen afnameverplichting en betaalt pas in de winkel.

Wil je meer dan 3 verschillende helmen..jassen..broeken passen? Neem dan eerst contact met ons op via het contactformulier, of bel ons op 020-7600807.

Hoe reserveer ik een product?

Beschrijving X-Lite X-803 RS ULTRA CARBON Iridium Red Edition 063

De X-lite X-803 RS is de nieuwste carbon variant van de full-face racehelm van X-Lite, de opvolger van de alom bekende X-lite X-802 ULTRA CARBON. Deze helm wordt wereldwijd beschouwd als een van de meest gewaardeerde full-face helmen van de meest veeleisende motorrijders uit de racewereld. Bij de X-lite X-803 RS wordt standaard een donker groen vizier meegeleverd.

De buitenschaal van de X-803 RS is gemaakt van een lichtgewicht maar ijzersterk carbon en is geproduceerd in drie verschillende maten wat ervoor zorgt dat er bij een maatje small niet hetzelfde formaat buitenschaal gebruikt wordt als bij een maat extra large (dus minder opvulmateriaal nodig). De helm zit dus zo compact mogelijk om je hoofd. De centerpad van de X-803 RS is ook vernieuwd! Deze binnenvoering is namelijk verstelbaar, zo kan je de binnenvoering in de gewenste stand plaatsen en dit zorgt voor nog meer comfort. De binnenvoering is uiteraard uitneem- en wasbaar en is antibacterieel behandeld.

De achterspoiler in combinatie met het uitzonderlijke RAF ventilatie systeem (Racing Air Flow) met luchtinlaten aan voor-, boven en zijkanten en bij de kin plus een uitlaat voor warme lucht aan de achterkant bij de spoiler zorgen ervoor dat de helm enorm aerodynamisch is en dat je hoofd gekoeld blijft onder de meest extreme omstandigheden. Bijgeleverd in de doos vind je een extra spoiler deze is zeer geschikt voor het echte werk op het circuit. Deze spoiler zorgt voor extra aerodynamica en dit zorgt weer voor meer stabiliteit tijdens het rijden op hoge snelheid! Tevens wordt er een extra breath deflector meegeleverd. Een standaard breath deflector zoals we die gewend zijn en de andere is geschikt voor vochtig weer, deze zorgt er namelijk voor dat de breath deflector minder snel beslaat.

Daarnaast is de helm uitgerust met het innovatieve NERS noodsysteem (Nolan Emergency Release System), waarmee de helm door hulpverleners veilig van het hoofd gehaald kan worden na een onverhoopte valpartij door op een eenvoudige wijze de wangkussens te verwijderen door aan de rode bandjes noodbandjes aan de voorkant te trekken. De X-803 voldoet aan alle wensen van de sportieve motorrijder op de weg en het circuit! 

X-803 RS ULTRA CARBON eigenschappen

 • Carbon buitenschaal
 • 3 maten buitenschaal
 • Standaard donker groen vizier meegeleverd
 • Centerpad verstelbaar in verschillende posities
 • Uitneembare en wasbare binnenvoering
 • RAF achterspoiler
 • Meegeleverd een extra spoiler voor meer aerodynamica
 • Extra breath deflector in de doos
 • Uitgerust met NERS systeem (Nolan Emergency Release System)
 • ECE goedgekeurd
 • Geschikt voor het circuit

X-Lite X-803 RS ULTRA CARBON specs

Meer informatie
Merk X-Lite
Model X-803 RS ULTRA CARBON
Kleurstelling Iridium Red Edition 063
Categorie Integraalhelmen
Pinlock Meegeleverd
Zonnevizier Nee
Typegoedkeuring ECE (goedgekeurd voor bromfiets, scooter en motor)
Let op Indien een helm is voorzien van een vizier, betreft het een helder vizier, tenzij anders vermeld.

X-Lite X-803 RS ULTRA CARBON Iridium Red Edition 063 reviews

X-Lite Integraalhelmen maatbepaling

Bekijk ons youtube filmpje of lees hieronder waar je op moet letten bij het bepalen van je helmmaat.

helmmaat bepalen


Stap 1 – Hoofdomtrek meten

Meet zoals op de afbeelding aangegeven de omtrek van je hoofd op. Je doet dit door een meetlint rondom het hoofd te trekken, net boven de wenkbrauwen en aan de zijkanten boven de oren. Hierbij gaat het erom dat je de grootst mogelijke omtrek van je hoofd meet. Doe om zeker te zijn van de maximale omtrek een aantal metingen op verschillende hoogtes.


Stap 2 – Helmmaat bepalen

In onderstaande tabel staan per merk de helmmaten vermeld die horen bij de hoofdomtrek in centimeters. Zoek jouw gewenste merk, zoek jouw hoofdmaat in de tabel op, en kijk welke helmmaat bij jouw hoofdmaat hoort. Heb je twijfels, of zit je net tussen twee maten in, dan kan je altijd contact met op onze klantenservice opnemen op telefoonnummer 020-760 0807 of via het contactformulier.

Voor kinderhelmen staat er een aparte tabel onder de tabel voor volwassenen.

Koop nooit een gebruikte helm, en leen er ook nooit een van iemand anders. De binnenvoering en beschermende schuimlagen gaan zich naar verloop van tijd aanpassen aan jouw hoofd. Het is daarom ook altijd van belang dat een helm bij aanschaf nauwsluitend rond het hoofd zit.

Een niet goed passende helm mag geruild worden. 

Andere kleuren
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2022 Voordeelhelmen
Contact