X-Lite X-803 RS Ultra Carbon

De X-Lite X-803 RS Ultra Carbon is de nieuwste carbon variant van de full-face racehelm van X-Lite, de opvolger van de alom bekende X-lite X-802 Ultra Carbon. Deze helm wordt wereldwijd beschouwd als een van de meest gewaardeerde full-face helmen van de meest veeleisende motorrijders uit de racewereld. Bij de X-Lite X-803 RS Ultra Carbon wordt standaard een donker groen vizier meegeleverd.

Producten 1-28 van 36

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

X-Lite X-803 RS Ultra Carbon: een complete full-face helm

De buitenschaal van de X-803 RS Ultra Carbon is gemaakt van een lichtgewicht maar ijzersterk carbon en is geproduceerd in drie verschillende maten wat ervoor zorgt dat er bij een maatje small niet hetzelfde formaat buitenschaal gebruikt wordt als bij een maat extra large (dus minder opvulmateriaal nodig). De helm zit dus zo compact mogelijk om je hoofd. De centerpad van de X-803 RS is ook vernieuwd! Deze binnenvoering is namelijk verstelbaar, zo kan je de binnenvoering in de gewenste stand plaatsen en dit zorgt voor nog meer comfort. De binnenvoering is uiteraard uitneem- en wasbaar en is antibacterieel behandeld.

De achterspoiler in combinatie met het uitzonderlijke RAF ventilatie systeem (Racing Air Flow) met luchtinlaten aan voor-, boven en zijkanten en bij de kin plus een uitlaat voor warme lucht aan de achterkant bij de spoiler zorgen ervoor dat de helm enorm aerodynamisch is en dat je hoofd gekoeld blijft onder de meest extreme omstandigheden. Bijgeleverd in de doos vind je een extra spoiler deze is zeer geschikt voor het echte werk op het circuit. Deze spoiler zorgt voor extra aerodynamica en dit zorgt weer voor meer stabiliteit tijdens het rijden op hoge snelheid! Tevens wordt er een extra breath deflector meegeleverd. Een standaard breath deflector zoals we die gewend zijn en de andere is geschikt voor vochtig weer, deze zorgt er namelijk voor dat de breath deflector minder snel beslaat.

Daarnaast is de helm uitgerust met het innovatieve NERS noodsysteem (Nolan Emergency Release System), waarmee de helm door hulpverleners veilig van het hoofd gehaald kan worden na een onverhoopte valpartij door op een eenvoudige wijze de wangkussens te verwijderen door aan de rode bandjes noodbandjes aan de voorkant te trekken. De X-803 voldoet aan alle wensen van de sportieve motorrijder op de weg en het circuit! 

X-Lite X-803 RS Ultra Carbon specificaties:

 • Carbon buitenschaal
 • 3 maten buitenschaal
 • Standaard donker groen vizier meegeleverd
 • Centerpad verstelbaar in verschillende posities
 • Uitneembare en wasbare binnenvoering
 • RAF achterspoiler
 • Meegeleverd een extra spoiler voor meer aerodynamica
 • Extra breath deflector in de doos
 • Uitgerust met NERS systeem (Nolan Emergency Release System)
 • ECE goedgekeurd
 • Geschikt voor het circuit
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2023 Voordeelhelmen
Contact