Airbag motorvesten

Een airbag motorvest (ook wel “motorcycle airbag”) is misschien wel de meest belangrijke uitvinding qua protectie voor motorrijders sinds de motorhelm. Dit type motorairbag wordt gedragen als vest of in sommige gevallen zelfs als rugzak. In het geval van een ongeluk wordt de airbag geactiveerd en worden de belangrijkste delen van het bovenlijf optimaal beschermd.

14 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Airbag motorvesten voor een veilige motorrit

Motorairbags worden al jaren lang door verschillende fabrikanten, waaronder bijvoorbeeld Dainese en MotoAirbag. Sinds 2018 is een airbag zelfs verplicht voor alle MotoGP coureurs, de verhoogde veiligheid hiervan is inmiddels namelijk dubbel en dwars bewezen. Airbag vesten bieden qua protectie over het algemeen een dekking van de rug, borstkas en nek. De meeste airbags voor motorrijders werken met een elektronisch brein dat met sensoren de positie en bewegingen van de rijder constant bijhoudt. Op het moment dat het brein een ongeval detecteert, dan wordt de airbag direct opgeblazen om de rijder te beschermen voordat hij of zij de grond raakt.

De effectiviteit van een motorairbag vest is een stuk hoger dan de standaard level 1 of 2 protectiestukken die in motorkleding worden verwerkt. De verwachting is dan ook dat er in de komende jaren nog veel meer motorairbags zullen komen, en dat ze op den duur zelfs verplicht zullen worden – net zoals motorhelmen.

Een motor airbag vest kopen bij Voordeelhelmen

Bestel nu jouw nieuwe airbag vest bij Voordeelhelmen. Onze online motorkleding winkel is heel eenvoudig te navigeren. Je kunt de filters aan de linkerzijde van de webshop gebruiken om snel jouw perfecte motorairbag te vinden. Als officiële dealer van vrijwel alle grote merken kunnen wij jou van alle gemakken voorzien, zoals bijvoorbeeld in het geval van een garantie. Koop nu jouw airbagvest via de website, of kom langs om te passen in een van onze winkels. Wij hanteren een 100 dagen retourtermijn, dus geen stress!

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2023 Voordeelhelmen
Contact