Arai SZ-R VAS Frost Black

Waardering:
100 % of 100
Normale prijs € 699,00 Vanaf € 664,00
Levering: Selecteer een maat om de levertijd te zien
SKU
19ARA0015

Beschrijving Arai SZ-R VAS Frost Black

De Arai SZ R Vas is de opvolger van de SZ Ram X en deze heeft hiermee een frisse upgrade gekregen. De Arai SZ Vas is Arai’s nieuwste jethelm uit het hoge segment, zeer geavanceerd en met de grootst mogelijk zorg handgemaakt. Een enorme grote mate van comfort en waanzinnig veel protectie worden in deze helm met elkaar gecombineerd.

De precieze opbouw van verschillende lagen van de glasvezel buitenschaal en de schokbestendige EPS binnenschaal van de helm resulteert er dankzij Arai’s PB-CLC2 systeem (Peripherally Belted Complex Laminate Construction) in dat de schaal van de helm keihard is maar tegelijkertijd een mate van flexibiliteit bezit bij impact, dit alles bij een zeer laag gewicht. De opbouw van de EPS binnenschaal varieert per gebied op de helm qua dikte om maximale bescherming te garanderen terwijl het gewicht beperkt blijft. De buitenschaal van de helm komt per twee helmmaten in een eigen maat buitenschaal, waardoor de helm altijd zo compact mogelijk om het hoofd zit.

De binnenvoering is van antibacterieel behandeld zeer comfortabel materiaal, uiteraard in zijn geheel uitneem- en wasbaar. Uitsparingen in de binnenvoering maken de helm geschikt voor brildragers en voor het plaatsen van een communicatiesysteem. Verschillende lucht in- en uitgangen zorgen voor een excellente luchtcirculatie in de helm en afvoer van warme lucht terwijl bijkomend geluid gereduceerd wordt.

De helm beschikt over een lang en breed helder anti-kras vizier, een Pro Shade System zonnevizier is optioneel om je te beschermen tegen een verblindende zon.

De helm is af te sluiten door middel van een dubbel D-sluiting en is uiteraard ECE goedgekeurd.

SZ-R VAS eigenschappen

Buitenschaal:

 • Glasvezel buitenschaal
 • Twee maten buitenschaal

Veiligheid:

 • Dubbel D-sluiting
 • ECE 22.05 goedgekeurd

Comfort:

 • Uitneembare en wasbare binnenvoering
 • Antibacteriële binnenvoering
 • Meervoudige ventilatie in- en uitgangen voor maximale luchtcirculatie
 • Voorbereid voor communicatiesysteem
 • Uitsparing voor brildragers

Vizier:

 • Helder lang breed anti-kras vizier
 • Pro Shade System zonnevizier optioneel

Arai SZ-R VAS specs

Meer informatie
Merk Arai helmen
Model SZ-R VAS
Kleurstelling Frost Black
Categorie Jethelmen
Pinlock Geen pinlock
Zonnevizier Nee
Typegoedkeuring ECE (goedgekeurd voor bromfiets, scooter en motor)
Let op Indien een helm is voorzien van een vizier, betreft het een helder vizier, tenzij anders vermeld.

Arai SZ-R VAS Frost Black reviews

Arai Jethelmen maatbepaling

Hoofdomtrek meten
Meet de omtrek van je hoofd door een meetlint rondom je hoofd te trekken, net boven de wenkbrauwen en aan de zijkanten boven de oren. Hierbij gaat het erom dat je de grootst mogelijke omtrek van je hoofd meet. Doe een aantal metingen op diverse hoogtes om zeker te zijn van de maximale omtrek. Kijk vervolgens bij de helm welke helmmaat bij jouw hoofdmaat hoort. Heb je twijfels, of zit je net tussen twee maten in, dan kun je contact opnemen met op onze klantenservice. Een niet goed passende helm mag geruild worden.

helmmaat bepalen
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen