Arai Concept-X Overland Beige Khaki

Normale prijs € 729,00 Vanaf € 656,10
Levering: Selecteer een maat om de levertijd te zien
SKU
21ARA0024
Wil je een artikel liever eerst bekijken?

Geen probleem!

 1. Stap 1.Plaats het artikel in je winkelwagen.
 2. Stap 2.Geef in de checkout aan in welke winkel je graag langs wilt komen.
 3. Stap 3.Je krijgt van ons een e-mail op het moment dat je artikel klaar ligt.

Je hebt geen afnameverplichting en betaalt pas in de winkel.

Wil je meer dan 3 verschillende helmen..jassen..broeken passen? Neem dan eerst contact met ons op via het contactformulier, of bel ons op 020-7600807.

Hoe reserveer ik een product?

Beschrijving Arai Concept-X Overland Beige Khaki

De Arai Concept-X is een hele gave old-school helm, maar wel met een moderne inbreng. Arai staat bekend om zijn super sterke buitenschaal en ook bij de Cocept-X is dit geen uitzondering. Arai maakt gebruik van de superharde PB e-cLc  buitenschaal, hierdoor hebben zij de binnenschaal zachter kunnen maken en daardoor comfortabeler. De multi-density EPS binnenschaal kan impact daardoor relatief ‘comfortabel’ absorberen. Arai's interne ventilatiesysteem zorgt voor een optimale luchtdoorstroming, via de brow-vents en de kinvents komt de frisse lucht naar binnen welke vervolgens door de ventilatiekanalen gaan. Het Max Vision vizier is voorzien van een pinlock, hierdoor vormt er geen condens aan de binnenkant van het vizier.  

De binnenvoering is antibacterieel behandeld en tevens uitneembaar en wasbaar! Ook zijn de wangkussen voorzien van het zogenoemde ‘’ Emergency Release System’’  hierdoor kunnen de wangkussens gemakkelijk worden verwijderd bij een ongeval. De Concept-X is voorzien van een dubbel-D ring, de veiligste sluiting die er is! De platte en D-vormige ringen passen soepel tegen de kin. Geen bewegende delen, geen corrosieproblemen en alleen aan het lipje trekken is voldoende om het bevestigingsmiddel los te maken. Deze helm is voorzien van Speaker pockets, speciaal ontworpen om de speakers in op de bergen zonder last te ervaren van drukpunten. 

Wat Arai zo bijzonder maakt is dat iedere helm door vijf kwaliteitscontroles gaat. Dit om te allen tijde de hoge standaard qua kwaliteit en veiligheid van Arai te kunnen blijven garanderen. Alle Arai-helmen zijn getest op penetratie, hoewel niet vereist door de Europese helmnormen. De Arai-penetratietest wordt uitgevoerd met een testconus van 3 kg die vanaf een hoogte van 3 meter op de helm slaat.

Concept-X eigenschappen

Buitenschaal/binnenschaal en veiligheid

 • PB e-cLc buitenschaal
 • De multi-density EPS binnenschaal
 • Helmvorm is rond om zo bij een glijpartij het minste stopweerstand te creëren. Hierdoor wordt de kans op hoofd- en nekletsel zoveel mogelijk geminimaliseerd.
 • Dubbel-D sluiting
 • Emergency Release System
 • ECE goedgekeurd
 • Helm is door 5 kwaliteitscontroles gegaan
 • Handgemaakte schaal

Comfort

 • Uitneembare en wasbare binnenvoering
 • Binnenvoering is antibacterieel behandeld
 • Voorzien van intern ventilatie systeem
 • Brow-ventilatie openingen
 • Kin-ventilatie openingen
 • Voorbereid voor communicatie middels de Speaker pockets

Vizier

 • Max vision vizier
 • Voorzien van een pinlock
 • Vernieuwde vizier sluiting

Arai Concept-X specs

Meer informatie
Merk Arai
Model Concept-X
Kleurstelling Overland Beige Khaki
Categorie Integraalhelmen
Pinlock Meegeleverd
Zonnevizier Nee
Typegoedkeuring ECE (goedgekeurd voor bromfiets, scooter en motor)
Let op Indien een helm is voorzien van een vizier, betreft het een helder vizier, tenzij anders vermeld.

Arai Concept-X Overland Beige Khaki reviews

Arai Integraalhelmen maatbepaling

Bekijk ons youtube filmpje of lees hieronder waar je op moet letten bij het bepalen van je helmmaat.

helmmaat bepalen


Stap 1 – Hoofdomtrek meten

Meet zoals op de afbeelding aangegeven de omtrek van je hoofd op. Je doet dit door een meetlint rondom het hoofd te trekken, net boven de wenkbrauwen en aan de zijkanten boven de oren. Hierbij gaat het erom dat je de grootst mogelijke omtrek van je hoofd meet. Doe om zeker te zijn van de maximale omtrek een aantal metingen op verschillende hoogtes.


Stap 2 – Helmmaat bepalen

In onderstaande tabel staan per merk de helmmaten vermeld die horen bij de hoofdomtrek in centimeters. Zoek jouw gewenste merk, zoek jouw hoofdmaat in de tabel op, en kijk welke helmmaat bij jouw hoofdmaat hoort. Heb je twijfels, of zit je net tussen twee maten in, dan kan je altijd contact met op onze klantenservice opnemen op telefoonnummer 020-760 0807 of via het contactformulier.

Voor kinderhelmen staat er een aparte tabel onder de tabel voor volwassenen.

Koop nooit een gebruikte helm, en leen er ook nooit een van iemand anders. De binnenvoering en beschermende schuimlagen gaan zich naar verloop van tijd aanpassen aan jouw hoofd. Het is daarom ook altijd van belang dat een helm bij aanschaf nauwsluitend rond het hoofd zit.

Een niet goed passende helm mag geruild worden. 

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2023 Voordeelhelmen
Contact