Voordeelhelmen motorkleding winkel amsterdam

Doorwaai Motorkleding

De laatste jaren was er steeds meer vraag naar motorkleding die ook op de warmere zomerdagen gedragen kon worden. Zo zag je bijvoorbeeld vroeger veel motorrijders gewoon in een T-shirt en spijkerbroek de weg op gaan omdat er gewoon nog niet heel veel goede alternatieven waren naast de dikke traditionele motorjassen en broeken. Dat is nu gelukkig wel anders en met de opkomende trends zoals motorhoodies, motorjeans en doorwaaihandschoenen hebben fabrikanten een breed scala aan doorwaaimotorkleding op de markt gebracht.

Producten 1-28 van 62

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-28 van 62

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Doorwaai Motorjassen

Kenmerkend voor doorwaaimotorjassen is dat zij vaak gemaakt zijn van een combinatie tussen Cordura materiaal en soms ook leer. Om zo’n motorjas dan ademend te maken worden er mesh panelen aan de jas toegevoegd. Deze mesh panelen zijn geperforeerde stukken textiel/leer waardoor de rijwind goed door de jas kan heen waaien en jou constant blijft verkoelen. Het voordeel van zulk soort doorwaaijassen is dat je het gevoel hebt dat je geen jas aan hebt maar wel met alle noodzakelijke protectoren aan het rijden bent. Zo zit er bij vrijwel alle doorwaaijassen standaard schouder- en elleboogprotectie en kan je zo’n motorjas nog upgraden met een rugbeschermer. Tegenwoordig heb je zelfs al doorwaaijassen met een uitneembaar waterdicht en ademend membraan in combinatie met een dunne thermovoering, hierdoor kan je er ook mee in het voor- en najaar mee rijden.

Doorwaai Motorbroeken

Bij een doorwaaimotorjas hoort uiteraard ook een doorwaaimotorbroek want anders zou het wel een tegenstrijdige motoroutfit worden. Vrijwel alle (grote) motorkledingmerken hebben tegenwoordig een breed assortiment aan doorwaaibroeken waarbij er voor ieder wat wils tussen zit. Om jou goed te kunnen beschermen zijn doorwaaimotorbroeken gemaakt van een combinatie tussen Cordura en soms ook leer. Dit zorgt voor een goede slijtvaste laag en dat in combinatie met knie- en soms ook heupprotectie doet een doorwaaibroek niet onder voor gewone traditionele broek. Op tactisch uitgekozen plekken zitten net zoals bij een doorwaaimotorjas mesh panelen, deze mesh panelen zijn geperforeerde stukken textiel/leer waar de rijwind de broek goed kan binnenkomen en zo jouw onderlichaam maximaal kan koelen. Tegenwoordig heb je zelfs al zomerse motorbroeken met een uitneembaar waterdicht en ademend membraan in combinatie met een dunne thermovoering, hierdoor kan je er ook mee in het voor- en najaar mee rijden.
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2021 Voordeelhelmen
Contact