Emergency Quick Release System (EQRS)

Het Emergency Quick Release System, kortweg EQRS, is ontworpen om extra bescherming te bieden na een ongeluk. Het EQRS moet er voor zorgen dat de motorrijder geen verder letsel oploopt. Lees direct waarom dit systeem enorm belangrijk is bij een integraalhelm.

Waarom het Emergency Quick Release System (EQRS)?

Het EQRS helpt hulpverleners bij het afzetten van een helm na een ongeluk. Een integraalhelm op en af zetten is niet de moeilijkste taak ter wereld, maar het is wél ietsje lastiger dan een systeemhelm of een jethelm. Als je net een heftig ongeluk hebt gehad is het een stuk moeilijker voor de hulpverleners om de helm van je hoofd af te halen. Elke kleine beweging kan gevaarlijk zijn als je bijvoorbeeld je nek of rug gebroken hebt.

Hoe werkt het Emergency Quick Release System?

Met het EQRS kunnen de wangkussens van de helm gemakkelijk worden verwijderd bij een ongeval. Zodat de nek niet (verder) wordt belast bij het afzetten van de helm. Eigenlijk betekent dit dat de hulpverleners niet aan het hoofd van het slachtoffer hoeven te duwen, of trekken.

Het systeem heeft aan beide kanten van de wankussens een rood koordje/lusje aan de onderzijde van de helm. Als je aan deze twee koordjes trekt komen de 2 wangkussens gemakkelijk uit de helm. Dit zorgt ervoor dat er meer ruimte in de helm ontstaat, zodat de helm zo makkelijk mogelijk van het hoofd afgehaald kan worden na een ongeluk.

Welke helmen hebben EQRS?

Steeds meer helmen beschikken tegenwoordig over het EQRS systeem. Dit komt voornamelijk doordat de technologie van helmen steeds beter wordt. Shoei was een van de eerste merken die het innovatieve systeem introduceerde op de markt. Tegenwoordig hebben de meeste grote merken een, of meerdere, model(len) met dit veiligheidssysteem. Tot op heden hebben eigenlijk alleen nog integraalhelmen dit systeem, systeemhelmen en jethelmen zijn van zichzelf wat makkelijk om te verwijderen voor hulpverleners.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2023 Voordeelhelmen