Beschrijving Shark Micro Blank BLK

De Shark Micro is een nieuwe toevoeging naast Shark's Nano. De specificaties zijn bijna gelijk aan de Shark Nano. Het grote verschil is het ontbreken van een zonnevizier welke later ook niet toe te voegen is. Maar wat hier tegenover staat het verschil in gewicht: 1200 gram in plaats van de 1300 gram van de Shark Nano. De Micro van Shark is dus zelfs nóg lichter dan de Shark Nano. En als motorrijder weet je hoe comfortabeler motorrijden wordt met 100 gram minder op je hoofd. Zeker tijdens de wat langere ritten.

Shark's Micro is voorzien van een vizier met een extra breed gezichtsveld. Het vizier is voorzien van geïntegreerde diffusers om de luchtcirculatie te verbeteren. Wil je goed om je heen kunnen kijken en dus niet verrassingen komen te staan vanuit je ooghoeken, dan is dit de helm voor jou. Deze helm is uit te rusten met het geïntegreerde Sharktooth Bluetooth systeem om veilig te kunnen bellen, gebruik te maken van je navigatie of te genieten van je muziek. De Sharktooth verkopen wij uiteraard ook en is te vinden in onze webshop. De binnenvoering is uitgerust met Shark EasyFit waardoor deze helm ook gemakkelijk te gebruiken is door brildragers. Verder is de binnenvoering uitneembaar waardoor deze te wassen is. De binnenvoering is behandeld met bamboo en hierdoor is deze:

 • antibacterieel,
 • beter bestand tegen zweet en
 • geeft een betere bescherming tegen allergieën.

Wanneer je gaat voor veel zicht, een volledig bedekt gezicht, laag gewicht en tóch de veiligheid van een Shark helm, is de Shark Micro de perfecte helm voor jou. Al met al heb je een complete en zeer prettige helm op je hoofd, waardoor je lekker kunt genieten van je motor! En je krijgt ook nog eens 5 jaar fabrieksgarantie, zoals op alle helmen van Shark. Shark zit niet stil en is voortdurend bezig haar helmen te perfectioneren. Je kunt er dus zeker van zijn dat je een helm van hoge kwaliteit op je hoofd hebt.

Micro eigenschappen

 • Thermoplastic buitenschaal
 • Antikras vizier
 • Quick-release vizier systeem
 • Shark easy-fit: uitsparing in binnenvoering voor brildragers
 • Twee maten schaal voor optimale pasvorm
 • Microlock snelsluiting
 • Uitneem- en wasbare binnenvoering en voorzien van een bamboo behandeling
 • Sharktooth Bluetooth voorbereid
 • ECE goedgekeurd voor motor/scooter/bromfiets

Shark Micro specs

Meer informatie
MerkShark
ModelMicro
KleurstellingBlank BLK
CategorieJethelmen
PinlockGeen pinlock
ZonnevizierNee
TypegoedkeuringECE (goedgekeurd voor bromfiets, scooter en motor)
Let opIndien een helm is voorzien van een vizier, betreft het een helder vizier, tenzij anders vermeld.

Shark Micro Blank BLK reviews

Shark Jethelmen maatbepaling

Bekijk ons youtube filmpje of lees hieronder waar je op moet letten bij het bepalen van je helmmaat.

helmmaat bepalen


Stap 1 – Hoofdomtrek meten

Meet zoals op de afbeelding aangegeven de omtrek van je hoofd op. Je doet dit door een meetlint rondom het hoofd te trekken, net boven de wenkbrauwen en aan de zijkanten boven de oren. Hierbij gaat het erom dat je de grootst mogelijke omtrek van je hoofd meet. Doe om zeker te zijn van de maximale omtrek een aantal metingen op verschillende hoogtes.


Stap 2 – Helmmaat bepalen

In onderstaande tabel staan per merk de helmmaten vermeld die horen bij de hoofdomtrek in centimeters. Zoek jouw gewenste merk, zoek jouw hoofdmaat in de tabel op, en kijk welke helmmaat bij jouw hoofdmaat hoort. Heb je twijfels, of zit je net tussen twee maten in, dan kan je altijd contact met op onze klantenservice opnemen op telefoonnummer 020-760 0807 of via het contactformulier.

Voor kinderhelmen staat er een aparte tabel onder de tabel voor volwassenen.

Koop nooit een gebruikte helm, en leen er ook nooit een van iemand anders. De binnenvoering en beschermende schuimlagen gaan zich naar verloop van tijd aanpassen aan jouw hoofd. Het is daarom ook altijd van belang dat een helm bij aanschaf nauwsluitend rond het hoofd zit.

Een niet goed passende helm mag geruild worden. 

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2022 Voordeelhelmen
Contact