Retro motorhandschoenen

Voor de rijders die de ultieme look voor hun choppers, caféracers of naked bikes willen is een retro handschoen de beste keus. Bij een vintage helm en vintage motorkleding horen natuurlijk ook vintage motorhandschoenen die de look compleet maken.

11 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Materiaal van retro motorhandschoenen

Dit type handschoen is 9 van de 10 keer gebaseerd op looks en comfort, dus vaak niet zo zeer op veiligheid. Nu is het zo dat retro handschoenen vaak gemaakt zijn van leer, dit betekent dat ze dus vaak wel erg slijtvast zijn. Leer is vaak soepel voor de bewegingsvrijheid en goed bestendig tegen wrijving, dit zorgt voor goede bescherming bij een ‘glijpartij’. Vaak hebben retro handschoenen extra bescherming op de knokkels, vingers en middenhandsbeentjes tegen een impact.

Dit soort handschoen koop je hoogstwaarschijnlijk voor de goede looks/comfort en niet per se voor de veiligheid. Retro handschoenen zijn meestal alleen geschikt voor de zomer en het tussenseizoen, in de winter is het simpelweg gewoon te koud voor dit soort handschoenen. Dit komt doordat de handschoenen vaak zijn geperforeerd voor ventilatie, en soms zelfs open vingers hebben. Leren handschoenen zijn veel moeilijker uit te rusten met een membraan, vandaar dat dit ook heel weinig voorkomt.

Dit betekent dus dat een leren handschoen meestal dus niet waterdicht is. Een leren handschoen kan wel tegen een regenbuitje, maar als het echt met bakken naar beneden komt trekt een leren handschoen wel vol met water. Als je naar een waterdichte handschoen opzoek bent, dan kun je toch echt beter voor een textiele handschoen gaan.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2023 Voordeelhelmen
Contact