Beschrijving Alpinestars Nucleon KR-1i Black/White 12

Het grote verschil tussen de Nucleon KR-2i en deze origineel genaamde Nucleon KR-1i is dat de laatst genoemde de rug net iets beter beschermt dan het basis model van de Nucleon reeks. Beide rug beschermers zijn CE level 2 geclassificeerd maar in de KR-1i is er een hard plastic laag over ruggengraat van de protector gelegd die net iets betere bescherming biedt. De KR-1i zal net iets inboeten aan flexibiliteit maar dit valt bijna niet te merken. Deze beschermer is net ietwat duurder dan zijn broertje, maar is dus ook net iets beter.

Wat betekent CE level 2 gecertificeerd nou eigenlijk? In 2003 zijn er twee Europese standaarden voor CE goedgekeurde rug beschermers gecreëerd: level 1 en level 2. Zonder in de technische details te treden zijn dit de belangrijke dingen die je over CE level 2 moet weten. 1. Een CE level 2 rug beschermer beschermt je ongeveer twee keer zo goed als een level 1 rug beschermer. 2. De sterkte van een klap die door een CE level 2 rug beschermer het lichaam bereikt mag niet hoger zijn dan 12kN en moet gemiddeld lager zijn dan 9kN. Dit komt erop neer dat de massa van de impact gemiddeld niet zwaarder mag zijn dan ongeveer 900kg. Dit klinkt misschien als erg veel, maar een cm2 van gemiddelde menselijke botten kunnen onder normale omstandigheden ongeveer 1,5x dit gewicht dragen. 3. Een ander ding wat de CE level 2 gecertificeerde rug beschermers doen, is de klap uitspreiden zodat deze 1.337kg per cm2 op botten bijna niet gehaald kan worden als je een van de Alpinestars Nucleon reeks rug beschermers draagt. Science out.

Alpinestars is een van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van motor accessoires en motorkleding. Direct na zijn oprichting in 1963 werd Alpinestars al opgemerkt door de professionele motorrijders. De rest is geschiedenis. Tegenwoordig staan de producten van Alpinestars als zeer veilig en betrouwbaar bekend. Alpinestars is daarom zeker een merk om te overwegen in jouw zoektocht naar kwaliteitsproducten voor een schappelijke prijs.

Nucleon KR-1i eigenschappen

  • CE level 2 gecertificeerd (EN1621-2:2014)
  • Geperforeerd om de comfort en de luchtdoorstroom van de rug beschermer te verbeteren.
  • Vormgegeven naar het menselijk lichaam.
  • Extreem licht.

Alpinestars Nucleon KR-1i specs

Meer informatie
MerkAlpinestars
ModelNucleon KR-1i
KleurstellingBlack/White 12
CategorieRugprotectie

Alpinestars Nucleon KR-1i Black/White 12 reviews

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2022 Voordeelhelmen
Contact